Waterwerk 2020

Op 6 juni 2020 organiseert Stichting Music in the Woods, bij de sluis tussen Borger en Ees, het Festival GrondToon. De filmische voorstelling WaterWerk is het hoofdprogramma van dit evenement. En hier kan iedereen aan meedoen!

Deze voorstelling gaat over het graven van het Kanaal Buinen- Schoonoord van 1926 tot 1930. Vlakbij de plek waar vroeger het riviertje de Hunze kronkelde, stroomt het kanaal. Het kanaal is aangelegd als werkverschaffingsproject. Honderden werklozen hebben aan het kanaal meegewerkt.

Informatie

Voor WaterWerk staat samenwerking van professionals en amateurs centraal. De regie staat onder leiding van regisseur Sander Roux. De muziek wordt verzorgd door leden van Het orkest van de Veenkoloniƫn. Een ding is duidelijk: voor en achter de schermen moet veel werk verzet worden.

Nieuwsgierig… meedoen?

Iedereen (vanaf 13 jaar) kan gratis meedoen. Wat zoeken we? Naast een paar beroepsspelers is er plaats voor nog ongeveer 25 spelers. Ervaring is niet vereist. En achter de schermen moeten de handen natuurlijk ook uit de mouwen. We zoeken decorbouwers, kostuummakers, toneelcrew, gastvrouwen/mannen en grimeurs/kappers, massa, parkeerbegeleding, terreinaankleding…. Lijkt dit je leuk?

Zaterdag 8 februari om 15:30 uur zal er een werkbijeenkomst zijn met regisseur Sander Roux.

Meer informatie en opgeven kan ook via: pr@festivalgrondtoon.nl