Acteurs en vrijwilligers gezocht voor WaterWerk

Op 21 juni organiseert Stichting Music in the Woods, bij de sluis tussen Borger en Ees, het Festival GrondToon. Het muzikale theaterspektakel WaterWerk is het hoofdprogramma van dit evenement. En hier kan iedereen aan meedoen!

Deze voorstelling gaat over het graven van het Kanaal Buinen- Schoonoord van 1926 tot 1930. Vlakbij de plek waar vroeger het riviertje de Hunze kronkelde, stroomt het kanaal. Het kanaal is aangelegd als werkverschaffingsproject. Honderden werklozen hebben aan het kanaal meegewerkt.

Het muzikale theaterspektakel laat zien en horen hoe er niet alleen met de hand nog gegraven werd, maar ook hoe het leven vol modder, kou en weinig loon was. In verschillende scènes wordt het harde werken, de ruzies, een brand, vondsten die er gedaan zijn, kinderen die spelen bij het werk, hoog bezoek en de onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen verteld. Op melancholieke en onverwachte wijze eindigt de voorstelling met het sluiten van het kanaal…

Informatie

Voor WaterWerk staat samenwerking van professionals en amateurs centraal. De muziek wordt verzorgd door leden van Het orkest van de Veenkoloniën. Een ding is duidelijk: voor en achter de schermen moet veel werk verzet worden.

Nieuwsgierig… meedoen?

Iedereen (vanaf 13 jaar) kan gratis meedoen. Wat zoeken we? Naast een paar beroepsspelers is er plaats voor nog ongeveer 25 spelers. Ervaring is niet vereist. En achter de schermen moeten de handen natuurlijk ook uit de mouwen. We zoeken decorbouwers, kostuummakers, toneelcrew, gastvrouwen/mannen en grimeurs/kappers, massa, parkeerbegeleding, terreinaankleding…. Lijkt dit je leuk?

Meer informatie en opgeven kan ook via: info@festivalgrondtoon.nl of 06-55893676 of 0599-512519