1e editie Festival GrondToon uitgesteld

Borger- Het festival GrondToon, een initiatief van de Stichting Music in the Woods, dat plaats zou vinden op 21 juni gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft het verplaatst naar 2020. 
Het lukt de initiatiefnemers niet voldoende acteurs op de planken te krijgen voor het bijbehorende theaterspektakel WaterWerk.

Gebrek aan acteurs
De oorzaak is het grote aantal festivals en locatie-theatervoorstellingen in het Noorden. 
Voorzitter Hans Agterberg van GrondToon: ´Er zijn simpelweg teveel festivals en te weinig acteurs. Wij kunnen hierdoor niet voldoende spelers krijgen die we nodig hebben. Wij kiezen voor een kwalitatief en kwantitatief goed evenement. Daarom is het verstandig het festival op te schuiven. ´

Voordeel
Voordeel van het uitstel is volgens Agterberg dat met de al betrokken acteurs er langer tijd is om de spelersgroep uit te breiden. Ongewijzigd blijft de insteek voor dit culturele evenement bij de sluis in het kanaal tussen Borger en Ees. Ook het thema blijft staan; de werkverschaffing en het ontstaan van het Kanaal Buinen-Schoonoord. Mensen die al een kaart gekocht hebben worden door de organisatie gecompenseerd. 

Meer informatie bij voorzitter Hans Agterberg, 06-20137028.